Ajouter au panier PDF Vrienden der Blinden en Slechtzienden op Facebook

Charlotte en haar geleidehond Kiara

Charlotte verwezenlijkt haar droom en krijgt een geleidehond om haar dagelijkse leven te vergemakkelijken

Dankzij Kiara kan Charlotte, 25 jaar, op een meer onafhankelijke wijze leven. Een zeer grote betrokkenheid bindt Charlotte en Kiara. Zij verlaten elkaar niet meer. Kiara vergezelt Charlotte in al haar activiteiten.

Een moeilijk leven sinds de geboorte

Charlotte Scheelen is 25 jaar en moet al sinds haar geboorte leven met ernstige slechtziendheid.  Het leven is voor haar niet gemakkelijk, maar Charlotte is een moedige meid die zo zelfstandig mogelijk door het leven probeert te gaan.
Charlotte ging naar de middelbare school in Geel en volgde daarna een cursus Office Management aan het Instituut voor Doven en Blinden in Sint-Lambrechts-Woluwe.. Momenteel werkt ze ’s ochtends als vrijwilligster op een kantoor en in de namiddag in een crèche in Balen. In haar vrije tijd beoefent Charlotte diverse hobby’s: ze is veel op haar laptop bezig, maar speelt vooral graag torbal en goalbal.

Al lang een geleidehond willen hebben

Charlotte had al veel horen vertellen over wat een blindengeleidehond voor haar zou kunnen betekenen. “Het was dan ook mijn grote droom om over een hond te kunnen beschikken die mij zou helpen in het dagelijkse leven” zei Charlotte. Na een heleboel formaliteiten, medische onderzoeken en interviews kreeg Charlotte Kiara. Charlotte mocht in Koksijde zelf de hond uitkiezen die haar vele jaren lang zou begeleiden en haar ook een naam geven. Dat werd een heel intens en onvergetelijk moment. Kiara, een zwarte vrouwtjeslabrador, was toen acht weken. Inmiddels is de hond bijna drie jaar oud.
Na een opvoedingsperiode in een gastgezin werd Kiara afgericht als blindengeleidehond in het centrum van Koksijde. Zodra Kiara er klaar voor was, verbleef Charlotte twee weken lang in Koksijde om er te leren leven en werken met de hond.

Eindelijk de zo gewenste onafhankelijkheid

“Sinds de komst van Kiara in januari van dit jaar is mijn leven volledig veranderd” zei Charlotte. Ze is nu veel zelfstandiger en niet langer afhankelijk van haar ouders voor haar verplaatsingen. Charlotte gaat met de hond naar haar werk, ze gaan samen wandelen en naar de sportzaal. In de crèche moet Kiara wel in haar bench blijven.
Op straat voelt Charlotte zich nu een stuk veiliger. Vroeger nam ze bijvoorbeeld nooit alleen de trein of een bus, maar nu maken de twee haast elke dag gebruik van het openbaar vervoer. Kiara is een hond die bruist van energie en er graag stevig tegenaan gaat.

De buren, en de mensen in het algemeen, zijn veel attenter tegenover mij? “Alleen weten ze niet altijd welke dingen je met een blindengeleidehond beter niet doet om hem niet van zijn werk af te leiden” zei Charlotte.

IK DOE EEN GIFT

Steun het geïntegreerde dienstenaanbod voor blinden en slechtzienden door het volgende bedrag te schenken :Privacybeleid | Copyright | Wettelijke vermeldingen | Copyright © Les Amis des Aveugles 2019 | Réalisé par Comase info avec CodeWeb

Wij gebruiken cookies om onze website beter te laten werken, surfgedrag te meten en te optimaliseren. U kan onze website verder bezoeken als na uw akkoord.

IK ACCEPTEER  MEER WETEN