Ajouter au panier PDF Vrienden der Blinden en Slechtzienden op Facebook

Dienst Sporten

In 1973 nam de sociale dienst van de vereniging het initiatief om een sportdienst op te richten. Oorspronkelijk bood de club gym- en zwemactiviteiten aan.

Intussen is dat aanbod sterk uitgebreid. Blinde sporters en organisatoren willen zoveel mogelijk sporten openstellen voor visueel gehandicapten, ongeacht hun leeftijd.

Het succes en de resultaten bleven niet uit. Diverse sporters nemen deel aan competities die visueel gehandicapten toelaten, zoals Belgische en Europese kampioenschappen enz.

De dienst staat onder leiding van blinde sporters die gesteund worden door sportspecialisten, fitnessleraars en badmeesters.

Bijna 90 visueel gehandicapten nemen geregeld deel aan de sportactiviteiten die door de vereniging gefinancierd worden. Andere vormen van financiering of persoonlijke deelname zijn mogelijk bij externe uitnodigingen of specifieke uitstappen.

 

Taken

Het doel van deze dienst is makkelijk te omschrijven, maar blijft ambitieus: visueel gehandicapten de mogelijkheid bieden om aan sport te doen in geschikte infrastructuren, in het gezelschap van zienden.

Via de sport worden niet alleen de integratie, maar ook de mobiliteit, ruimtelijke weergave en algemene gezondheid bevorderd.

In de praktijk...

De sport wordt op drie plaatsen georganiseerd die elk hun eigen activiteiten aanbieden, namelijk Bergen, Namen/Charleroi en Doornik.

Visueel gehandicapten kunnen er diverse sporten ontdekken en beoefenen: zwemmen, gym, aquagym, tandemfietsen, wandelen, joggen, petanque of speleologie.

Naast de vaste sportactiviteiten organiseert de dienst tal van demonstraties (yoga, torball, tandem, liaanbrug, touwladderklimmen, dead ride…) in samenwerking met de tandemclub C.P.E.S.M. en de met de paracommando's van Moeskroen. Daarnaast neemt de dienst deel aan externe activiteiten zoals wandelen en joggen.

Twee favoriete sporten: de tandemritten (40 tandems bestuurd door ervaren fietsers) en torball (balspel met een bal met klokjes die in ploegen van 3 gespeeld wordt).

Zwemmen


De verschillende sportclubs tellen meer dan 80 leden.

 

tandemactiviteit

IK DOE EEN GIFT

Steun het geïntegreerde dienstenaanbod voor blinden en slechtzienden door het volgende bedrag te schenken :Privacybeleid | Copyright | Wettelijke vermeldingen | Copyright © Les Amis des Aveugles 2018 | Réalisé par Comase info avec CodeWeb

Wij gebruiken cookies om onze website beter te laten werken, surfgedrag te meten en te optimaliseren. U kan onze website verder bezoeken als na uw akkoord.

IK ACCEPTEER  MEER WETEN