Ajouter au panier PDF Vrienden der Blinden en Slechtzienden op Facebook

Evolutie van Doris door Darwin

Het leven van Doris, 60 jaar oud, lijdende aan retinitis pigmentosa, veranderde compleet sinds ze Darwin kreeg om haar te helpen in het dagelijkse leven. Aangezien haar handicap langzaam evolueerde was Doris in staat om haar carrière als beroepsmilitair  af te maken. Doris was bij de Marine waar ze administrative taken verrichtte.

Geduld wordt altijd beloond

Doris en haar opgeleidehond Darwin Drie jaar geleden werd haar situatie moeilijker, en voelde dat ze veel van haar zelfstandigheid kwijtraakte. Ze klopte aan bij de Vrienden der Blinden in Koksijde. Er kwam een maatschappelijk werkster langs bij haar thuis om na te gaan wat ze precies nodig had. Samen gingen ze naar een oogheelkundige, waar  ze een tal van testen onderging, onder meer een evenwichtstest. Want een blindengeleidehond kan soms flink trekken en zijn baasje uit evenwicht brengen.
Dankzij Darwin kan Doris weer zelf boodschappen gaan doen in de winkel, naar de markt in Kortrijk, of met de trein op bezoek gaan bij vrienden in Brugge. Volgend jaar hoopt ze zelfs een paar dagen naar Blankenberge te kunnen gaan. Ze kan ook weer computercursussen  gaan volgen.
Voor april 2014, kwam Doris nauwelijks  buiten. Ze was al meermaals gevallen over stoepranden of door wegwerkzaamheden. In het openbaar vervoer toonden mensen geen respect voor haar. Als Doris nu met Darwin opstapt in een bus of trein, krijgt ze een zitplaats aangeboden en beginnen mensen spontaan met haar te praten. Haar sociale leven is compleet veranderd. Doris ontmoet nu veel mensen, zeker doordat Darwin gemakkelijk op mensen afstapt.

Vrienden der Blinden, begeleiding dag na dag

Doris beseft dat ze geluk heeft met een blindengeleidehond. Ze is de leden van Vrienden der Blinden dan ook heel dankbaar. De opleiding van twee weken in Koksijde verliep uitstekend. In die twee weken konden Doris en Darwin elkaar leren kennen. Ze deden samen allerlei  dingen waar het moeilijkheidsgraad progressief steeg naargelang de tijd die ze samen doorbrachten. Doris en darwin vormden al heel snel een hechte band met elkaar. Regelmatig komt een instructeur langs om te zien of alles goed gaat. In het begin trok Darwin iets te hard voor Doris, een nogal tengere dame. Hiervoor  kwam speciaal een instructeur   uit Koksijde langs, die het probleem snel kon oplossen.  Vrienden der Blinden zorgen heel goed voor hun klanten en doelen naar een optimale dienstverlening.

 

IK DOE EEN GIFT

Steun het geïntegreerde dienstenaanbod voor blinden en slechtzienden door het volgende bedrag te schenken :Privacybeleid | Copyright | Wettelijke vermeldingen | Copyright © Les Amis des Aveugles 2018 | Réalisé par Comase info avec CodeWeb

Wij gebruiken cookies om onze website beter te laten werken, surfgedrag te meten en te optimaliseren. U kan onze website verder bezoeken als na uw akkoord.

IK ACCEPTEER  MEER WETEN